PHZ Full Stack yrityskulttuuri

PHZ Full Stackillä tehdään koodia, jonka laadusta voi olla ylpeä. Tätä laatua rakennetaan tiimillä, jolta löytyy intoa kehittyä niin yksilöinä kuin yrityksenä. Mistä PHZ:n jatkuvaan kehittymiseen kannustava yrityskulttuuri syntyy?

Tämä artikkeli on toteutettu Duunitorin haastattelujen pohjalta yhteistyössä PHZ Full Stackin kanssa.

Pharazonin jäljillä

PHZ Full Stackin toimistolla Helsingin Kalevankadulla vallitsee energinen puheensorina, kun koodaajat tekevät töitä pareittain koneen äärellä. Koodirivit syntyvät sitkeällä ammattitaidolla, kahvipannu käy kuumana ja toimitusjohtaja Antti liimaa tasaisin väliajoin seinälle uuden idean värikkäälle post-it-lapulle kirjoitettuna. Lappuja on seinillä varmasti parin tapettirullallisen verran.

Antti Hätinen
Antti “Pharazon” Hätinen on ennen kaikkea tärkeä sparraaja ja kannustaja PHZ Full Stackin koodaareille.

Kun kysyn PHZ:laisilta miksi he päättivät tulla juuri PHZ Full Stack:lle töihin, nousee juurikin yrityksen toimitusjohtaja Antti ”Pharazon” Hätinen lähes poikkeuksetta esille. PHZ Full Stack:n yrityskulttuuri tuntuu kulminoituvan Antin tapaan vetää firmaa eteenpäin koodarilähtöisesti. ”Ehkä me erotutaan siinä, kuinka aktiivinen ja tekkitaustainen meidän toimari on. Se näkyy tosi paljon meidän toiminnassa ja yrityskulttuurissa. Antti on tuolla aina välillä konffaamassa meidän servereitä ja auttamassa myös tekkipuolella”, kertoo Lauri Telama, joka työskentelee PHZ:lla konsulttina.

Jokainen pääsee tekemään sitä mitä haluaa. Jos sulla on intressiä ja draivia johonkin, niin meillä sä pääset toteuttamaan sitä.

Yrityskulttuurissa myös näkyy vahvasti, että PHZ:lla jokainen pääsee vaikuttamaan omaan urapolkuunsa ja työnkuvansa kehitykseen. ”Jokainen pääsee tekemään sitä mitä haluaa. Jos sulla on intressiä ja draivia johonkin, niin meillä sä pääset toteuttamaan sitä. Antti ainakin on tosi hyvin tukena siinä”, Telama kertoo.

Hän sanoo nauttivansa juurikin tästä vapaudesta, ja toisaalta sen tuomasta isosta vastuusta, työssään eniten. Miikka Sauramo työskentelee myöskin ohjelmistokehittäjänä PHZ:n asiakasprojekteissa. Hänen mukaansa PHZ:lle sopivat sellaiset kehittäjät, joilla on asennetta ja intoa uuden tekemiseen ja oman osaamisen kehittämiseen: ”Täällä on tilaa tehdä asioita ja ottaa vastuuta.

PHZ Full Stack tiimi

Asiantuntijuutta rakennetaan yhdessä oppien

PHZ:lla siis vaalitaan vahvaa osaamista, intoa ja ammattitaitoa, jonka kautta rakennetaan laadukasta koodia, josta voi olla ylpeä. Jatkuvasti kehittyvällä IT-alalla ei kukaan tekijä ole koskaan valmis, joten on oleellista, että oppimista ja kehittymistä tuetaan aktiivisesti. Parhaat oppimiskokemukset tapahtuvat kuitenkin harvoin yksin, ja tästä syystä yritys käyttää esimerkiksi parikoodausta toiminnassaan.

Parikoodausta käytetään etenkin yrityksen omissa projekteissa ja PHZ:n omalla toimistolla työskentelevien kehittäjien parissa, ja mahdollisuuksien mukaan myös asiakkaalla työskentelevien konsulttien projekteissa. Käytäntö on hyödyllinen etenkin uusille junior-koodaajille, jotka pääsevät näin oppimaan kokeneemmilta, mutta pareja voidaan muodostaa myös senioreiden kesken.

Kaksi silmäparia näkee asiat heti useammasta kulmasta.

Sauramo näkeekin parikoodauksen hyödyntämisen yhtenä PHZ:n tärkeänä voimavarana: ”Parikoodauksessa työn tehokkuus on kovalla tasolla. Kaksi silmäparia näkee asiat heti useammasta kulmasta, mikä on usein tosi hyödyllistä.

PHZ:lla oppimisen tukeminen on keskiössä myös koulutusten kautta. ”Meillä kannustetaan voimakkaasti kouluttautumiseen”, Sauramo kertoo. Työntekijät saavat vapaasti hakeutua päivittämään osaamistaan erilaisiin koulutustapahtumiin ja kursseille, mutta kehittymisen keskiössä on myös osaamisen jakaminen kollektiivisesti. Useamman kerran kuukaudessa toimistolla järjestetään tapaaminen, jossa työntekijät vaihtuvasti vetävät koulutuksen jostain omasta osaamisalueestaan.

Osaamista jaetaan myös päivittäisessä keskustelussa. Yhdessä oppimisen ja toistensa auttamisen yrityskulttuuri saikin Telaman alunperin kiinnostumaan PHZ:sta työnantajana. ”Kaikki ovat aina valmiita auttamaan ja tekevät sen myös mielellään, aina Antista muihin koodareihin. Sitä kautta olen oppinut tosi paljon”, Telama sanoo.

PHZ Full Stack virkistyspäivä
PHZ:lla on tiimihenki korkealla –  niin työn touhussa kuin vapaallakin.

”Täällä tehdään koodia valot päällä”

Yrityksessä vallitsee avoin keskustelukulttuuri, jossa mielipiteitä ja kehitysideoita saa ja pitääkin esittää. Tätä sekä Sauramo että Telama korostavat. Täällä ei siis koodata yksin pimeässä nurkassa, vaan tekeminen syntyy kommunikaation ja jatkuvan palautteen kautta. Yhteistyö on siis tärkeässä roolissa – niin oman tiimin kuin asiakkaankin suhteen.

Nuori ja innostunut, leppoisa ja suvaitsevainen meininki.

PHZ:lla fiilis on rento ja porukasta löytyy monenlaista persoonaa, taustaa ja kokemustasoa. Kaikki sopivat joukkoon, ja tiimin monimuotoisuus onkin selvästi rikkaus. Telaman mukaan PHZ:lla tiimihenki on erittäin hyvä, ja kaikki tulevat loistavasti toimeen keskenään. ”Tykkään siitä, että meillä on porukkaa vähän eri taustoista ja eri kokemuksella”, hän jatkaa. ”Nuori ja innostunut, leppoisa ja suvaitsevainen meininki”, kuvailee puolestaan Sauramo PHZ:n ilmapiiriä.

Vaikka suuri osa ohjelmistokehittäjistä työskentelee asiakkaiden toimipisteillä, näkyy PHZ:n tiimissä silti selkeä yhteishenki. Kalevankadun toimistolla järjestettävät legendaariset saunaillat kokoavat koko porukan yhteen kuukausittain. Perjantai-iltapäivänä alkaakin toimiston sorina kerääntyä näyttöpäätteiden puolelta sohvaryhmän äärelle, kun ruokatilaukset levitetään pöydille, juomat nostetaan kylmästä ja sauna napsahtaa päälle. Post-it-laput saavat jäädä seinille, sillä maanantaina taas jatketaan laadukkaamman koodin asialla.

Kiinnostaisiko sinua olla osa tätä työyhteisöä? Käy tutustumassa lisää PHZ Full Stackiin!