Yhteystiedot

PHZ Full Stack Oy on ohjelmistoyritys, joka keskittyy on-site IT-konsultointiin.

Kaikki työmme tehdään asiakkaiden tiloissa kommunikaation ja projektien onnistumisen maksimoimiseksi. Emme keskity mihinkään yksittäiseen teknologiaan tai tuotteeseen, vaikka enemmistön koodaajistamme muodostavat Full Stack Java, AWS, Node.js, Frontend, PHP, Python, C#, Scala ja Clojure -Devops-ohjelmoijat, vaan pyrimme ratkaisemaan kunkin ongelman sille parhaiten sopivalla teknologialla olkoon se funktionaalinen ohjelmointikieli serverless-ympäristössä tai WordPress.

Yhtiön omistaa yhtiön henkilökunta, eikä meillä ole ulkopuolisia omistajia.

Myyntijohtaja Anne Lamberg 0456624501

Toimitusjohtaja Antti Hätinen 0505688732

Yhteystiedot

Postiosoite

PHZ Full Stack Oy

PL 527

00101 Helsinki

Finland

Toimisto

Yrjönkatu 23 B, 6.krs

Helsinki

Missio

PHZ Full Stack on perustettu kehittämään kestävän kehityksen ohjelmistoja.

Mielestämme ohjelmistotuotannon suurin hukka (waste) syntyy siitä, että toimivaa koodia heitetään pois ja kirjoitetaan uudestaan (rewrite) turhan takia. Jos asiakas on käyttänyt juuri esim. satoja tuhansia tai miljoonia euroja järjestelmän uusimiseen, ei kulu kuin n. keskimäärin 18kk, kun ohjelmoijat kertovat asiakkaalle, että järjestelmä tulisi kirjoittaa uudestaan uudemmalla hienolla teknologialla X (joka vaihtuu myös 18kk välein). Tämä valtava hukkainvestointi tunnetaan parhaiten nimellä versio 2.0, mutta todellisuudessa se tarkoittaa koko projektin investointikustannuksen sijoittamista projektiin uudestaan. Tämä on valtavan kallista, mutta valitettavan tavallista. Asiakkaiden rahat valuvat hukkaan, kun tehdyt investoinnit joudutaan heittämään ikkunasta ulos ja investoimaan uudestaan olemassaoleviin järjestelmiin sen sijaan että ne käytettäisin tuottavammin uuden liiketoiminnan kehittämiseen.

Pääsyynä versio 2.0 -hukkasykliin on ns. pimeän puolen ohjelmistotuotantokäytännöt, jotka ovat houkuttelevia ja nopeita, mutta johtavat aina asiakkaan näkökulmasta erittäin kalliiseen kärsimykseen, kun investointivarat joudutaan hukkaamaan. Koodaajien näkökulmasta perinteiset pimeän puolen käytännöt aiheuttavat pelkoa muutoksen tekemiseen olemassa olevaan koodiin. Kaikki ohjelmoijat tietävät, että yhdenkin merkin muuttaminen olemassaolevasta koodista todennäköisesti hajoittaa sen puolella tusinalla erilaisella tuntemattomalla tavalla. Tilanteessa, jossa projektipäällikkö hiillostaa selän takana ja työn alla olevan ominaisuuden olisi pitänyt olla jo eilen valmis, useimmat ohjelmoijat kiertävät pelottavan koodikohdan tekemällä sen ympärille pelottavan kohdan kiertävän “virityksen”, sen sijaan että korjaisivat koodin oikeaoppisesti. Tämä kuitenkin lisää teknistä velkaa ja parin kuukauden kuluttua kun samaa koodia katsotaan uudestaan, se on vieläkin pelottavamman näköistä. Keskimäärin noin 18 kuukaudessa spagetin määrä on kasvanut niin suureksi, ettei projektiin enää pystytä tekemään käytännössä muutoksia ilman että ne aiheuttavat tusinan verran uusia bugeja (regressio). Projektin muutoksentekemisen kustannukset kasvavat eksponentiaalisesti ja asiakastyytyväisyys on pohjamudissa. Pimeän puolen käytäntöjen vallitessa myös jatkoprojektissa, sama sykli toistuu seuraavan 18kk aikana ja pian on syntynyt tarve tehdä versio 3.0, joka sekään ei ole yhtään sen parempi kuin edeltäjänsä, usein päin vastoin.

Ratkaisuna jokaista ohjelmoijaa jäytävän muutoksen tekemisen pelon voittamiseksi olemme onnistuneesti jo 15 vuoden ajan käyttäneet Extreme Programming -käytäntöjä ja testiautomaatiota. Automaattisten yksikkötestien avulla ohjelmiston vaatimukset pystytään tarkastamaan muutamassa sekunnissa tai minuutissa, jonka jälkeen ohjelmoijat joko testien ollessa vihreällä tietävät että voivat nukkua yönsä hyvin, tai testien mennessä punaiselle näkevät heti mitkä asiat hajosivat ja voivat korjata ne.

Vaikka käytämme aina uusinta teknologiaa uusien ominaisuuksien tekemiseen, toimiva koodi on mielestämme pyhää, eikä sitä tule heittää pois ilman hyvää syytä. Kuitenkin jos koodissa ei ole automaattitestejä, se usein aiheuttaa niin paljon ongelmia että uudelleenkirjoituskin on siinä tapauksessa mahdollinen. Olemme kuitenkin onnistuneet pelastamaan lukuisia projekteja ja asiakkaiden miljoonia euroja hukkutyöltä ja turhilta investoinneilta kiitos testiautomaation ja korkean laadun.

Arvot

  • Jatkuva oppiminen
  • Tiimityö
  • Palaute
  • Korkea laatu

Linkit

Privacy Policy