PHZ:n Sasu Louke: Pelituotetta pitää jalostaa – Case: Apprien

PHZ:n Sasu Louke tapaa peliyrityksiä ja auttaa jalostamaan pelistä hyvän tuotteen. Tuotteistamisessa on apuna Apprien-hinnoittelupalvelu, joka voi kasvattaa asiakkaan myyntiä jopa 20-40 prosenttia.

Apprien on mobiilipeliyrityksille suunnattu dynaamisen hinnoittelun palvelu, jonka avulla peliyritykset voivat optimoida pelin sisäisten tuotteiden kuluttajahintoja.

Apprienin algoritmi lisää myyntiä dynaamisesti asettamalla hinnat, joita pelaajat ovat valmiita maksamaan tuotteista kullakin hetkellä. Asiakkaan myynnin kasvu voi olla jopa 20-40 prosenttia.

Tekoäly hoitaa hintaoptimoinnin automaattisesti

Kun Apprien on integroitu peliin, tuote kommunikoi Apprienin API-rajapinnan kanssa. Se lähettää kullekin pelinsisäiselle tuotteelle ne hintavariantit, joita Apprienin algoritmi kullakin hetkellä ehdottaa optimaaliseksi hinnaksi.

Apprienin algoritmi analysoi hinta- ja ostotietoa, mitä hintavariantteja käyttäjille on tarjottu sekä sitä, millä hinnalla käyttäjät mieluiten ostavat mitäkin tuotetta kyseisellä hetkellä. Palvelu pystyy reagoimaan kysynnän joustoon jopa 15 minuutin sykleissä.

Pinnan alla Apprienin API-rajapinta kommunikoi ja synkronoi hintavariantit suoraan pelin kauppapaikan, kuten Google Play -kaupan rajapinnan kanssa. Tämä mahdollistaa ostotapahtumien analytiikan, maakohtaisen hinnoittelun sekä valuuttakonversioiden huomioimisen.

Apprienia kehitetään asiakkaiden tarpeisiin

Apprienin kehittämistä priorisoidaan sen pohjalta, mitä asiakkaat tarvitsevat. Oma roolini Apprienin kehittämisessä on tuoda asiakaslähtöinen näkökulma.

Rooli on minulle luonteva, sillä olen ollut pelialalla pitkään; ymmärrän peliyritysten tarpeita ja olen tottunut olemaan tekemisissä pelejä kehittävien yritysten kanssa.

Tapaan paljon peliyrityksiä ja kuuntelen, mitä asiakas sanoo. Mitä haasteita asiakkaan tuotteissa on? Mitä mahdollisuuksia voimme löytää yhdessä?

Hyvä peli-idea ei riitä

Monella peliyrityksellä tuntuu olevan samankaltaisia haasteita: miten parantaa pelituotteen kannattavuutta ja tavoittaa tehokkaammin sen potentiaalinen asiakaskunta?

Hyvän pelin kehittäminen ei riitä, vaan täytyy myös pystyä hiomaan tuotetta ja analysoimaan pelaajien käyttäytymistä.

Yleinen viesti asiakkailta on se, että pelialalla tapahtuu jatkuvasti muutoksia todella nopeasti. Peliyrityksen pitää pystyä reagoimaan siihen, miten pelaajat käyttäytyvät tuotteessa ja mistä käyttäjät ovat valmiita maksamaan.

Lisäksi erilaisia teknologioita, pelimoottoreita ja palveluita otetaan käyttöön ja kokeillaan pelituotteita kehitettäessä.

Apprien tukee asiakkaan teknologisia ratkaisuja

Apprien-palvelun kehityksessä pyritään varmistamaan, että Apprien pystyy tukemaan niitä alustoja, joita asiakasyritykset käyttävät. Autamme asiakasyrityksiä myös palvelun integroimisessa asiakkaan tuotteeseen.

Enemmistö mobiilipeliyrityksistä käyttää Unity-pelimoottoria, ja myös Apprien tukee sitä. Palvelua kehitetään tukemaan myös muita pelimoottoreita, kuten Cocos2D:tä.

Myös natiivisti rakennetuille sovelluksille on kehitteillä valmis tuki. Apprien toimii suoraan Google Play -kauppapaikassa myytävien tuotteiden hinnoittelussa, ja myös Apple App Store -tuki on pian saatavilla.

Apprienin käyttöönotto on haluttu tehdä asiakkaalle mahdollisimman suoraviivaiseksi. Asiakas lataa ja asentaa Apprienin SDK:n omaan projektiinsa ja saa näin otettua palvelun käyttöön kohtuullisen helposti.

 

PHZ:n Sasu Louke: “Pystyn asettumaan peliyrityksen asemaan”

Olen hakeutunut pelialalle luonteeni, intohimon ja harrastuneisuuden myötä; olen aina ollut erittäin luova ja nautin ongelmanratkaisusta. Pelialalla luovuus, tuotesuunnittelu, teknologinen osaaminen ja liiketoiminta-ajattelu kohtaavat.

Koulutukseltani olen peliliiketoimintaan ja pelikehitykseen suuntautunut IT-tradenomi. Lisäksi olen suorittanut Aalto-yliopiston Game Executive -koulutuksen.

Urataustani on pelisuunnittelijana ja -tuottajana omissa startupeissa. Olen myös tehnyt liiketoiminnan kehitystä peliyrityksille, ollut mukana aluekehityshankkeissa, vetänyt pelikehityskursseja ja ohjannut alkuvaiheen pelikehitystiimejä.

Millainen olet ohjelmistokehittäjänä?

Tapaan työssäni paljon erilaisia ihmisiä ja ehdoton vahvuuteni on se, että tulen toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Vankka taustani pelialalla takaa sen, että pystyn asettumaan peliyritysasiakkaan asemaan ja ajattelemaan asioita peliliiketoiminnan näkökulmasta.

Tekijänä olen oma-aloitteinen ja hyvä toimimaan tiimissä. Teknologiapuolella vahvuuksiani ovat Unity ja C# sekä erilaiset pelianalytiikkapalvelut, kuten GameAnalytics.

PHZ:lla olen päässyt tekemään peliprojektien lisäksi monipuolisesti myös perinteisempiä sovelluskehitysprojekteja, mikä on vahvistanut Full Stack -osaamistani. Myös pilvipalvelut, kuten Amazon Web Services ja Google Cloud Platform, ovat tulleet tutuiksi.

Apprien Dynamic Pricing Engine

Tutustu dynaamiseen hintaoptimointipalveluumme osoitteessa www.apprien.com