Urheilua ja kulttuuria PHZ:n ulkoilu- ja virkistyspäivänä lauantaina 8.2.2020

Vapaaehtoisen päivän ohjelma oli aamusta puolipäivään (10:00 – 12:30) frisbeegolffia Kauniaisissa ja iltapäivällä (13:00-15:30) ruokailu ja museokäynti Gallen-Kallelan Tarvaspäässä.

Meillä oli tosi kivaa!

Frisbeegolf sujui oikein hyvin: melkein kaikki paransivat heittojaan ja lopputulostaan yhdeksänreikäisen radan toisella kierroksella. Aikaa kului pari tuntia ilman kiireen häivää. Yhtä kiekkoa etsittiin tovi metsästä. Toista, puun oksalle jäänyttä kiekkoa, yritettiin pudottaa kepeillä ja kivillä, kunnes lopulta luovutettiin.

Sovitimme, että jatkamme harrastusta yhdessä. Kun illat valaistuvat kevättä kohden, voimme lähteä heittämään kiekkoa viikolla suoraan töistä. Ulkona liikkuminen piristi, ja metsäkallioilla oli hyvin kaunista ja rauhallista.

Tarvaspään Cafe Zocerian ruoka oli erinomaista. Söimme lohikeittoa, tummaa leipää ja kahvin kanssa pipareita sekä marjapiirakkaa vaniljakastikkeella. Vanhasta kesähuvilasta muunnettu upea kahvilarakennus katselee Laajalahden jylhän merellisiä maisemia.

Taidenäyttely oli erittäin kiva kokemus ja sekoitus pohjoismaalaisia taiteilijoita ja Akseli Gallen-Kallelaa. Juuri avattu Nordic Noir -näyttely yhdisti sekä uutta että vanhaa. Näytteillä oli muiden muuassa Bandidos-prätkäjätkä – ja tatuointitauluja Kuolleen Lemminkäisen (Gallen-Kallela 1896) kaltaisten klassikkojen lomassa.

Seurassa oli oikein mukavaa urheilla ja avartaa näkökulmia kulttuurin ja taiteen parissa. Ei juurikaan huomattu edes puhua töistä.

 

Kuvat: Nikolas Lahtinen