PHZ:n tuore prinssi

Mie aloitin työsuhteen PHZ:lla noin puolen vuoden harjoittelujakson jälkeen, joulukuun 2019 alussa. Heti työsopimuspapereita laatiessa miulta kysyttiin, että haluaisinko osallistua Tieturin järjestämään PRINCE2 (Projects In Controlled Environments) -koulutukseen, joka pidettäisiin jo joulukuun aikana. En ollut kuullut aiemmin PRINCE2:sta mitään, mutta haluan jatkuvasti kasvattaa tietotaitoani, niin suostuin oitis.
Ei mennyt kauaakaan, kun miulle lähetettiin oppimateriaalit koulutustahon puolesta ja pääsin tutustumaan PRINCE2:n projektinhallintametodeihin syvemmin. Kylmä hiki alkoi virtaamaan otsallani, kun ymmärsin kurssin laajuuden ja opeteltavien termien määrän. Samalla olin kuitenkin jo koukussa tähän itselleni uuteen projektinhallintametodiin. Tiesin, että haluan oppia tämän millä hinnalla hyvänsä, joten putsasin silmälasini, hain kupillisen kahvia ja aloin pänttäämään.

Luin kurssia edeltävinä päivinä annetut materiaalit läpi moneen kertaan, tein valtavan määrän muistiinpanoja ja join enemmän kahvia, kuin koskaan ennen, jotta olisin mahdollisimman valmistautunut kahden koulutuspäivän lopussa odottavaan sertifikaattitenttiin.

Itse koulutus oli Tieturin tiloissa ja kouluttaja oli äärimmäisen ammattitaitoinen. Ohjeistetusta ennakko-opiskelustani oli valtavasti hyötyä ja sen avulla pysyin tehokkaasti kärryillä, vaikka koulutuksen lähipäivinä tulikin paljon uutta asiaa. Kaikki kuitenkin rakentui ennakkoon opiskelemani materiaalin päälle, niin uuden omaksuminen oli helppoa.

Itse tentti oli kaikesta huolimatta haastava. Monivalintatehtäviä, jotka oli muotoiltu siten, että vastausvaihtoehtoihin joutui kaikesta pänttäämisestä huolimatta keskittymään hyvin paljon. Tenttipaperia palauttaessa en ollut täysin varma, että mikä lopputulema miuta odottaa. Onnekseni kurssin kouluttaja tarkasti palauttamani tentin muutamassa minuutissa ja sain heti tietää päässeeni tentin läpi ja ansainneeni elämäni ensimmäisen sertifikaatin.

Olen valtavan onnellinen siitä, että PHZ haluaa kouluttaa meitä ihmisinä ja työntekijöinä tällä tavalla ja että meille tarjotaan näin hyviä keinoja siihen. Tämä ei todellakaan tule olemaan viimeinen sertifikaattini, vaan haluan oppia vielä paljon lisää!

-Olli Ikonen
Fresh prince of PHZ