Pyörällä Pariisiin Team Rynkeby

Vuonna 2001 tanskalaisen mehutehtaan Rynkeby Foods A/S työntekijä Knud Vilstrup sai lääkäriltä diagnoosin COPD:sta (tupakoitsijan keuhot). Hän päätti elää terveellisemman – luopumatta kuitenkaan tupakoinnista.
Hän aloitti maantiepyöräilyn ja myöhemmin samana vuonna ehdotti yhtiönsä tekniselle johtajalle pyöräilyä Tanskasta Pariisiin katsomaan Tour de Francen maaliintuloa Champs-Elyseelle. Hän pyysi työantajaltaan mehua sposorijuomaksi. Seuraavana vuonna 11 pyöräilijän ryhmä, ”Team Rynkeby” pyöräili 1200km:n matkan Pariisiin 50.000 DKK:n ja mehun voimalla. Heiltä jäi yli 38.000 DKK:a, jotka he lahjoittivat lasten syöpähoitoihin. History (team-rynkeby.com)

Lehtikuva Tour de Paris 2019. Kuva: Emma Laycock, Laycock Media


Siitä hetkestä alkoi Team Rynkebyn tarina ja vuonna 2020 mukana oli 2400 pyöräilijää kahdeksasta Euroopan maasta. Tarkoitus on kohentaa kuntoa ja kerätä sponsorivaroja syöpäsairaille lapsille. Vuonna 2022 minä olen mukana pyöräilijänä ja sponsorina työnantajani PHZ.


Poikani sairasti syövän 2016- 2017 ja saimme hyvää hoitoa Tampereen Yliopistollisessa sairaalassa. Olen maantiepyöräillyt kymmenisen vuotta, joten halu auttaa muita huono-onnisia  ja kohentaa kuntoa tutussa harrastuksessa yhdistyi tässä hyväntekeväisyyspyöräilyssä.


Kirjoitan seuraavan 10 kuukauden aikana pientä ja ytimekästä blogia Team Rynkebyn varainhankinnasta lapsia tukeville syöpäsäätiöille ja valmistautumisesta heinäkuussa 2022 tapahtumaan pyöräilyyn Lahdesta Pariisiin.